Dette er et kurs i samarbeid med Unicare Fram på Rykkinn.

Se video om innholdet nederst på siden.

KLIKK HER FOR PÅMELDING!

Målgruppe

Dette er kurset for deg som er fagperson og jobber med pasienter som skal gjennomføre endringer i eget liv, i kombinasjon med behandling eller etter avsluttet behandling.

Du ønsker pasienter som tar ansvar, er motiverte og etablerer bedre vaner for god helse.

Du ønsker å lære mer om motivasjon og endring, og vil ha nytte av praktiske verktøy og oppgaver du kan bruke med pasientene.

Du ønsker pasienter som gjennomfører mer av det som skal til for å bli bedre og holde seg bra. Eksempler er fysisk aktivitet, regelmessig trening, bedre spisevaner eller bedre søvn.

Du mener pasientens egeninnsats er avgjørende for et godt resultat, og tror du kan ha en rolle i å hjelpe han/henne med forbedringer i eget liv.

Innhold

Kurset inneholder en miks av forelesning, egenrefleksjon og praktiske oppgaver. Innholdet er basert på forskning og forankret i faglitteratur, men samtidig med fokus på praktisk nytteverdi.

Du lærer mer om følgende:

  • Motivasjonsteorier -hvorfor gjør folk som de gjør, og ofte noe annet enn de bør
  • Den selvgående pasient – hva kjennetegner de som tar ansvar, er motiverte og lykkes over tid
  • Hårete mål eller gode vaner – forskjellen på kortsiktig og varig endring
  • Verktøykassen – oppgaver og teknikker for å skape motivasjon og gode vaner
  • Riktig verktøy til riktig tid – hvordan møter du pasienten på rett nivå og hjelper han/henne både med å komme i gang og med å fortsette over tid
  • Motiverende intervju – hvorfor fungerer det og hvordan gjør du det i praksis
  • Rollen som fagperson – hvordan jobber du med atferdsendring i din hverdag

Etter kurset drar du tilbake til egen arbeidsdag med økt tro på at du kan bistå pasientene med livsstilsendring, et rammeverk for hvordan du gjør det og en rekke praktiske verktøy og oppgaver du kan ta i bruk umiddelbart.

Påmelding og praktisk info

Kurset koster kr. 1450,-, inkludert lunsj og kaffe, te, frukt

Det er begrenset antall plasser. Påmelding gjør du her!

Om Andreas Lycke

Andreas Lycke er utdannet fysioterapeut, personlig trener, ernæringskonsulent og helsecoach, og har jobbet med trening, kosthold og livsstilsendring siden 2002. Han har videreutdanning som spesialist i atferdsendring og spesialist i vektregulering.

Andreas driver i dag Lyckelivet, der han tilbyr individuell veiledning, kurs og foredrag. (www.lyckelivet.no). I 2018 utga han boken DIN VEI, en forskningsbasert og lettfattelig bok som inneholder det man trenger for å lykkes med et sunt kosthold og trening over tid.

Video om innhold på kurset

Video om Andreas Lycke